logo hristobotev

 

НАШИЯТ ПО-РАЗЛИЧЕН ВЕЛИКДЕН-УЧЕНИЦИТЕ ОТ ЦДО (1-2 кл.)

ОТ ОУ „СВ.П.ХИЛЕНДАРСКИ“-С.ЕЗЕРЧЕ

 

  „Запалено кандилото трепти

в очакване на празничната вечер,

яйца се шарят в ранните зори

с настъпване на славния Великден.

Разлиства се природата прекрасна,

подготвя се за връхния си час

и птичките пригласят сладкогласно

във химна на небесния олтар.

Пробуждат се сърцата ни туптящи,

събуждат се за нов живот

и таз любов безкрайна ... необятна

се жертва за човешкия ни род.“

 

    В навечерието сме на светлия християнски празник – Възкресение Христово. Празник, който носи посланието за силата и тържеството на живота, духа и вярата. Великден е не само почитан християнски празник. Той е символ на пролетното обновление, на възродените надежди за добро, за плодородие, хармония и повече светлина в живота ни.

    Измина месец, в който yченици, yчители и pодители pаботим заедно в една по-paзлична cpеда - учим дистанционно, преподаваме дистанционно. През последния месец образователната система бе поставена пред неочаквано предизвикателство. Въведеното извънредно положение за ограничаване разпространението на коронавируса, измени нашето ежедневие. В дни на изпитания и в критични ситуации се проявяват истинските личностни качества на човека, креативността и отговорността на институциите. В този месец можем с основателна гордост да кажем, че образователната система оправда доверието на обществото. За броени дни училищата реорганизираха своята работа и методи на преподаване и заедно с учениците стартираха обучението в електронна среда. Затвориха врати училищата и детските градини и животът сякаш спря. Децата в тези тpyдни дни поpаcнаха, не cе отказаха да pаботят.

    Учениците от 1 и 2 кл. от ОУ „Св. П.Хилендарски“-с.Езерче в дейностите в ЦДО през 4-те дена на дистанционно обучение в по- облекчен режим (от 13.04. до 16.04.) изработиха различни великденски сувенири, декорация и рисунки.
Възпитаниците на училището по идея на амбициозната учителка Кадер Кадовлова (учител 2-ра година по програма “Заедно в час“) решиха да отправят своето Великденско пожелание към потребителите на дома за възрастни хора в Цар Калоян (ЦНСТ), към служителите в общината, учители ученици и жителите на общината. Поради ограничението за посещения по време на извънредното положение заради разпространението на коронавируса обаче, посещението в ЦНСТ и др. институции, няма как да се осъществи и затова педагожката и учениците решиха да подготвят проект за онлайн поздрав. Всяко от децата под наставничеството на г-жа Кадовлова подготви към великденското си изделие и специално послание на Великденска тематика и записа изпълнението си у дома. Учителката монтира всичките в поздравителен видеоклип, който ще бъде изпратен на директора на ЦНСТ-г-жа Халиме Яръмкаш, на кмета на община Цар Калоян-г-н Дауд Аляовлу и качен на страницата на общината, за да стане публично достояние на всички жители.
    Със своя онлайн поздрав за Великден децата вдъxват кураж в тези тpyдни вpемена и пожелават да бъдем по-добри и състрадателни. Призовават всички да се почувстваме заедно по-силни и уверени, въпреки изпитанията в дните преди Възкресение.

    Чрез този свой жест учениците и учителката искат да покажат, че са възпитани в любов, толерантност към ближния, милосърдие и доброта. Те вярват във Възкресението на човечността, скромността и мъдростта.

 

yaytsa velikdenski 

Нека предстоящите празници Ви донесат мир, спокойствие и сплотеност, а светлината на Христовото воскресение озари живота Ви!

Нека здравето, благополучието и щастието бъдат винаги с Вас и Вашите близки!

Нека се постараем духовно да се обновим и възродим, да изчистим сърцата си, да се отворим един към друг, за да усетим топлината на човешкото присъствие и обичта.

Нека светлината на възкресението ни дари живот, изпълнен с много нежност и разбирателство, украсен с великолепие и красота. Нека възкресим в себе си силата, търпението, прошката и мъдростта. Да прелива в сърцата ни вярата, да ни окрилява надеждата, да ни обожествява любовта!

Красиви и щастливи празници!“

 

Вижте също нашето Видеопослание на фейсбук страницата на училището 

https://www.facebook.com/OusvPaisijHilendarskiSEzerce/videos/215919166400751/

                                

Зюлейха Карман-директор

Проверка на данъци

tax check

Местни данъци и такси - Плати онлайн

easypay

 

E pay

Измерване нивото на Хлебаровска река